Remove this ad

Lead

Jan 20 07 6:09 PM

Tags : :

Σήμερα κάναμε γενική συνέλευση.

Εγώ ο ίδιος έβγαλα την ανακοίνωση.

Αυτό που σκόπιμα δεν ρώτησα τον πρόεδρο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ήταν το θέμα το συνέλευσης.

Το ερώτημα ακόμα υπάρχει μέσα στο μυαλό μου.

Γιατί κάναμε σήμερα συνέλευση οι ειδικευόμενοι του ΓΝΑΝ, ποιο ή ποια ήταν τα θέματα συζήτησης? Ας μου απαντήσει κάποιος.

Όπως όλοι είδατε σε όλη την διάρκεια της συνέλευσης δεν μίλησα. Τον λόγο τον πήρα στο τέλος.

Αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας δώσω τον λόγο σε όλους εσάς.

Εγώ πραγματικά έχω αρχίσει να κουράζομαι.

Όταν κάποιος σε κατηγορεί ότι κάνεις μόνο ό,τι θέλεις εσύ, συνήθως εννοεί ότι δεν κάνεις ό,τι θέλει αυτός. Μανώλης Δουκίδης, Συγγραφέας Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός. Αριστοτέλης Ωνάσης,1900-1975,Έλληνας εφοπλιστής

Quote    Reply   
Remove this ad
Remove this ad

#1 [url]

Jan 21 07 11:46 AM


Προχθές μας έδωσαν ένα πρόγραμμα εφημεριών διαφορετικό απο αυτό που είχαμε καταθέσει με αποτέλεσμα αρκετές μέρες να εφημερεύει ένα μόνο άτομο στον Παθολογικό τομέα και ένα μόνο άτομο στο Χειρουργικό τομέα (παρά τις διαβεβαιώσεις του Διοικητή και του Προέδρου του Επιστ. Συμβουλίου οτι καθημερινά θα εφημερεύουν 2 ειδικευόμενοι στην Παθολογική κλινική,1 Παθολόγος και 1 Γεν. Ιατρός - και τουλάχιστον 2 στο χειρουργικό τομέα με 1 στη Μ/Γ, 1 στη Χειρουργική και 1 στην Ορθοπεδική και όλοι θα έχουν τον ίδιο αριθμό εφημεριών στο σύνολο, έξι)
καταλαβαίνεις οτι με αυτές τις αλλαγές και εφόσον δεν μας επιτρέψουν να προσθέσουμε εφημερίες θα πρέπει να αναδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα ετσι ώστε να μην υπάρχει μέρα του μήνα με 1 μόνο ειδικευόμενο σε κάθε τομέα. Όλοι γνωρίζουμε οτι ο όγκος των περιστατικών στην παθολογική είναι πάντα πολύ μεγάλος και στο χειρ. τομέα ειδικά το καλοκαίρι ακόμη μεγαλύτερος, οι επιμελητές θεωρούν δεδομένο πως ο ειδικευόμενος του τομέα θα τα δεί όλα-Αυτό απλά δεν γίνεται!
Άρα Γιάννη η συνέλευση έγινε με σκοπό να βρούμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο ώστε να μην εφημερεύει μόνος του ένας Ειδικευόμενος Ιατρός για όλο τον τομέα.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης μάθαμε οτι κάποιοι Διευθυντές δεν θέλουν να εφημερεύει στο τμήμα τους μόνος του ένας Γεν. Ιατρός ή Γεν. Ιατρός που δεν ανήκει στην κλινική τους και οτι σήμερα θα συναντούσαν το Διοικητή για να το συζητήσουν. Έτσι λοιπόν άλλαξε κατεύθυνση η συνέλευση χωρίς να βγει κάποιο αποτελεσμα. Αν γνωρίζαμε αυτή την πληροφορία προχθές δεν θα γινόταν η συνέλευση μέχρι να ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα.
 Να σου θυμίσω τα βήματα:
1. ειδικευόμενοι συντάσσουν μεταξύ τους πρόγραμμα εφημεριών και το καταθέτουν στο Διευθυντή της κλινικής τους
2. ο διευθυντής το εγκρίνει και το καταθέτει
3. εγκρίνεται το πρόγραμμα απο όλα τα τμήματα για την ασφάλή λειτουργία του Νοσοκομείου απο τον πρόεδρο του Επιστ. συμβουλίου και  τέλος
4. το εγκρίνει ο διοικητής και το δημοσιοποιεί  .
Καταλαβαίνεις οτι τα βήματα 2,3 και 4 δεν είναι στο χέρι μας άρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει (Διευθυντές-Διοικητής)
Ελπίζω Γιάννη να σε κάλυψα αν και νομίζα οτι το έκανα εχθές
Όσον αφορά στην κούραση που είπες να είσαι σίγουρος πως όλοι έχουμε κουραστεί και θα κουραζόμαστε ακόμη περισσότερο όσο περνάει ο καιρός αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα τα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

Quote    Reply   

#2 [url]

Jan 22 07 7:42 AM

Εσύ καλά τα λες.
Όπως είπα και στη συνέλευση το πρόβλημα δεν είναι δικό μας.
Το πρόβλημα με τις εφημερίες είναι των διευθυντών των κλινικών. οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν τις κλινικές του.
Οι ειδικευόμενοι έδωσαν προγράμματα εφημεριών με όλες τις ημέρες του μήνα να είναι καλυμμένες.
Γιατί οι διευθυντές των κλινικών δεν αντιδρούν?
Γιατί τώρα που αφαίρεσαν τις εφημερίες των ειδικευομένων κανείς διευθυντής δεν αναφέρεται σε "κενό εκπαίδευσης"?
Τώρα που ειδικευόμενοι δεν θα έχουν εφημερίες δεν στρέφονται εναντίον των επιμελητών?
Όλα αυτά που έλεγαν για τους ειδικευόμενους όταν κάναμε επίσχεση εργασίας τώρα ισχύουν ή δεν ισχύουν?
 

Όταν κάποιος σε κατηγορεί ότι κάνεις μόνο ό,τι θέλεις εσύ, συνήθως εννοεί ότι δεν κάνεις ό,τι θέλει αυτός. Μανώλης Δουκίδης, Συγγραφέας Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός. Αριστοτέλης Ωνάσης,1900-1975,Έλληνας εφοπλιστής

Quote    Reply   

#3 [url]

Jan 22 07 11:41 AM

Φιλε Γιαννη δεν θα πω πολλα γιατι νομιζω ειναι ξεκαθαρο τι γινεται.Απλα πες μου ποια περιοδο σαν ειδικευομενοι ειχαμε πιο πολλα προβληματα,απο οτι τωρα?Δλδ ποτε να τον χρησιμοποιησουμε τον συλλογο?Οταν θελουμε εισητηρια για καλοκαιρινες διακοπες?Αν παντως εσυ δεν εχεις κανενα προβλημα και αφου εχεις περασει απο τη χειρουργικη,μπορεις να κανεις σε παρακαλω την εφημερια μου του αγιου πνευματος?Μια χαρα θα ναι,μονο που θα βλεπεις οτι χειρουργικο μπαινει στο νοσοκομειο.Επισης δεν ξερω με ποιο δικαιωμα διαμαρτυρεσε που μαζευτηκαμε.Αν δεν ηθελες να ερθεις ας μην ερχοσουν.Μια απουσια πανω μια κατω δεν πειραζει.

Quote    Reply   

#4 [url]

Jan 22 07 11:51 AM

Η ερώτηση που έκανα αρχικά δεν είχε κανένα σκοπό να στραφεί εναντίον του συμβουλίου
ούτε των υπολοίπων ειδικευομένων του νοσοκομείου μας και όχι μόνο.
Με την ερώτηση μου αυτή ήθελα να ξεκινήσω έναν "διάλογο" για τα προβληματα μας σαν ειδικευόμενοι που δεν ακούγονται πέρα από την αίθουσα συνεδριάσεων.
Ο σύλλογος είναι ενωμένος και σκοπό του έχει να ακούει και να εκτελεί αποφάσεις του συνόλου.
Κανένας δεν εκφράζεται μέσα από τον σύλλογο. Η προσωπική γνώμη και άποψη του καθένα είναι αποδεκτή και μπορεί να την εκφράζει ελεύθερα.
Τα προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι πάρα πολλά και σκοπός μου είναι να φανεί η "στήριξη" των διευθυντών μας.
 

Όταν κάποιος σε κατηγορεί ότι κάνεις μόνο ό,τι θέλεις εσύ, συνήθως εννοεί ότι δεν κάνεις ό,τι θέλει αυτός. Μανώλης Δουκίδης, Συγγραφέας Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός. Αριστοτέλης Ωνάσης,1900-1975,Έλληνας εφοπλιστής

Quote    Reply   
Add Reply

Quick Reply

bbcode help